Ma 2018. 02. 20.,
Aladár, Álmos napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

Az Indiai óceán gyöngyszeme - Sri Lanka

2012-09-03 | Utoljára módosítva: 2013-03-11 09:41:39

Sri Lanka különleges varázsát a brit gyarmatbirodalom örökségeinek és a buddhista hagyományoknak sajátos keveredése adja. 2000 éves műemlékei, templomai, őserdői és nemzeti parkjai, kókuszpálmákkal tarkított tengerpartja egzotikus utazásra csábítja a turistákat. Az Indiai óceán gyöngyszeme 420 km hosszú és 240 km széles könnycsepp alakú sziget. Indiától a Mannari-öböl és a Palk-szoros választja el. 

 
 
Időpont:  igény szerinti időpontban
Utazás: menetrend szerinti repülővel
Szállások: Chaya Village, Tourmalne Kandy, Grand Hotel, Chaaya Wild, és Chaya Tranz all inclusive****
Ellátás: Teljes panzióval és all inclusive pihenéssel a tengerparton
 

Programterv:

1. nap: Elutazás

Találkozó Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér 2/B Terminálján. Elutazás a Qatarairways járatával, Doha átszállással Colombo-ba.

Éj a repülőn

2. nap: Seeduwa – Habarana

Érkezés Colombo-ba, transzfer a szállodába. Ezután utazás Habaranába, és ebéd a Chaaya Village Hotelben. Kora este elefánt szafarin veszünk részt. Vacsora a szállodában. 

Éj a Hotel Chaaya Villageban

3. nap: Hingurakgoda farm – Sigiriya – Habarana

Délelőtti farmlátogatás a Hingurakgoda gazdaságban. www.cicagri.com Ebéd a farmon. Továbbutazás Sigiriya-ba az 1982 óta a Világörökség részét képező több, mint 200 m magas lávaömleny tetején épült, világhírű sziklaerődhöz az "Oroszlán-sziklához", annak megmászásával. Kasyapa király (V. sz.) építtette tetején hétemeletes palotáját és uralkodott itt 18 évig. Itt láthatóak a világörökség részét képező "Sigiriya-i asszonyok" freskók, a tükörfal és az Oroszlán terasz. Utazás a szállásra és vacsora.

Éj a Hotel Chaaya Villageban

4. nap: Habarana - Kandy

Dambulla érintésével utazás Kandy-be. Dambullában a világörökség részét képező fantasztikus sziklatemplom megtekintése. Útközben a Matalei fűszerkert valamint egy batik-műhely meglátogatása. Délután a Szent Fog templom meglátogatása. Itt őrzik a Buddha szent fogát. Városnézés Kandy-ben - a "Hegyi Fővárosban" (XVI.-XIX. sz.) Kézműves műhely, Peradeniya-i egyetem, séta a Királyi Botanikus kertben. Esti folklórprogram és a Kandy templom megtekintése. Vacsora a szállodában. 

Éj a Tourmalne Kandy Hotelban

5. nap: Kandy – Gannoruwa - Nuwaraeliya 

Látogatás a Gannoruwa Agri farmon Kandyban: www.agridept.gov.lk Utazás Nuwaraeliyába, útközbeni látogatással egy teaültetvényen. Érkezés a „kis Anglia” néven ismert Nuwara Eliyába a sziget legmagasabb hegyének a Pidurutalagala lábánál. Késő délutáni érkezés a szállodába. Vacsora.

Éj a Grand Hotelben

6. nap: Nuwaraeliya – Yala

Utazás Yalába útközben Ella Gap megállással. Ebéd a Chaaya Wild Hotelben. A nap fő és egyedi programja a délutáni Yala Szafari igazi vadregényes környezetben. A parkban leopárdok, vaddisznók, őzek, medvék, elefántok és madarak sokasága várja a látogatókat. Vacsora a szállodában. 

Éj a Chaaya Wild szafari házaiban

7. nap: Yala – Galle

Folytatódik a programunk a Yala álomhelyszínen egy igazi ázsiai szafarin. Utazás kora délután a tengerpartra. Ebéd a Tangalle-öbölben. Érkezés a szállásra majd pihenés, fürdés, az all inclusive szolgáltatások élvezete. 

Éj all inclusive ellátással a Chaaya Tranzban

8. nap: Hikkaduwa

Pihenés, fürdés egész nap, az all inclusive szolgáltatások élvezete.

Éj all inclusive ellátással a Chaaya Tranzban

9. nap: Hikkaduwa - Hazautazás

Pihenés, fürdés egész nap, az all inclusive szolgáltatások élvezete ebéddel bezárólag, de a fürdő szolgáltatások igénybe vételvel. Vacsora a szállodában. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Doha átszállással.

Éj a repülőn

10. nap: Indulás. Érkezés Budapestre.

Részvételi díj: 360.000.-Ft/fő 14+1 fő utazó részvételével + repülőjegy

A részvételi díj az alábbi belépőket, plusz ebédet és szolgáltatásokat tartalmazza: Elefánt Szafari, Sigiriya Sziklaerőd, a Fog Temploma, Kandy Tánc, Teaültetvény, Yala Jeep Szafari 2 alkalommal,Hingurakgoda farm ebéd, késői kijelentkezés az elutazás napján, Chaaya Tranz all inclusive ellátás, angol és magyar nyelvű idegenvezetés, valamint a helyi adók és illetékek a kötelező baksissal együtt.

A videó és fotó engedélyek a helyszínen igény szerint fizetendők. 

Egyágyas felár: 135.000.-Ft/fő

BBP biztosítás: 6.300.-Ft/fő

Vízum: 2012. január 1-től vízumkötelezettség van. Irányára 10.000.-Ft/fő.

A Nemzeti Parkon és a szigeten belüli látogatás a felmerülő vadveszély és az esetleges trópusi betegség miatt minden utazó egyéni felelőssége.

Az egyéni egészségügyi védőoltásról az utazóknak kell gondoskodniuk.

Nemzetközi Oltóközpont: információkérés és bejelentkezés miatt kérjük rendelési időn  kívül (reggel: 8-9-ig, du: 14-16-ig) telefonáljanak. Tel.: (06-1) 476-1364 Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca.

Jelentkezés az útra

Az Indiai óceán gyöngyszeme - Sri Lanka

A jelentkező adatai

Sorry, you need to install flash to see this content.