Ma 2018. 02. 20.,
Aladár, Álmos napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

Bhután

2012-07-13 | Utoljára módosítva: 2012-11-15 16:19:32

Hivatalos név: Bhutáni Királyság
Anyanyelven: Druk-yul (Druk-Gyak-khab)
Államforma: monarchia
Időzóna: GMT+05:00
Pénznem: bhutáni ngultrum (BTN)
Főváros: Timbu
Terület: 46 500 km2
Lakosság: 1 483 000 fő
Népsűrűség: 31,5 fő / km2
Hivatalos nyelv: dzongkha, tibeti nyelvjárások
Éghajlat: Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben a sarkvidékire emlékeztető magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva - és ereszkedve lefelé - az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A monszun a nyári hónapokra jellemző.
Népcsoportok: bhotia (70%), nepáli (20%), asszami, tibeti (10%)
Vallások: lámaista, buddhista, hindu
Nagyobb települések: Thimbu
Beutazási feltételek: Magyar állampolgárok Bhutánba vízummal utazhatnak be. Vízummal kapcsolatos bővebb információkért kérjük forduljanak Bhután külképviseleteihez.
Fizetés: Hitelkártyát nem fogadnak el!
Közbiztonság: A Külügyminisztérium terrorizmussal, terrorfenyegetettséggel kapcsolatos általános figyelmeztetése érvényes Bhutánra.
Elektromos áram: 230 V, 50 Hz
Egészségügy: A Bhutánba utazó turisták számára javaslott oltások: Hastífusz, Hepatitis A (magas a fertőzésveszély), Hepatitis B (közepes a fertőzésveszély).
Javasolt oltás bizonyos területekre utazóknak: Veszettség, Malária elleni gyógyszer. (Bhután déli határa mentén nagy a kockázata a fertőzésnek).
Nemzetközi repülőterek    Az ország egyetlen repülőtere a Paro nemzetközi repülőtér, csak a helyi légitársaság indít és fogad gépeket.
Helyi közlekedés: Vasút nincs, a közúti közlekedés nehézséges.
Külképviselet: Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen magyar képviselet nincs. A legközelebbi magyar nagykövetség Újdelhiben (India) található, ezért az oda utazóknak a konzuli segítség nyújtása rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz igénybe. Kérjük, amennyiben szükséges, vegyék föl a kapcsolatot az Európai Unió valamely tagállamainak az országban lévő diplomáciai képviseletével.

Sorry, you need to install flash to see this content.